Online kirken

Nyheder til alle

Generelt

Astilbe – Farverige perler i haven

Astilbe er en alsidigt plante, der kan tilpasse sig forskellige vækstforhold. Den trives bedst i halvskygge og fugtig, næringsrig jord, men kan også gro i sol, hvis jorden holdes fugtig. Astilbe producerer smukke, fjeragtige blomsterstande i et bredt udvalg af farver, herunder rød, lilla, pink og hvid. Planterne har dekorative, fligede blade, der tilfører havens en elegant, tropisk udstråling. Astilbe er ideel til skovbunds-agtige bede, skyggeområder og vandkanter, hvor den kan danne flotte, tætte tæpper.

Astilbe som prydplante

Astilbe er en fremragende prydplante, der tilfører haven farve og elegance. Dens flotte blomstertoppe, der kommer i et bredt spektrum af farver, fra hvid og lyserød til rød og lilla, er et sandt øjenfæstner i haven. Astilbe trives bedst i halvskygge eller let skygge og foretrækker fugtig, næringsrig jord. Den egner sig perfekt til at skabe smukke kontraster i stauderabatter eller som solitærplante. For et stort udvalg af Astilbe planter til enhver havestil kan du besøge Astilbe.dk.

Astilbe i forskellige størrelser og farver

Astilbe fås i et væld af forskellige størrelser og farver, der kan passe til enhver have. De mindre sorter, som ‘Sprite’ og ‘Pumila’, vokser kun 30-40 cm høje og er ideelle til forgrund eller kantplantning. De mellemstore sorter som ‘Fanal’ og ‘Rheinland’ når op på 50-60 cm og egner sig godt til bede og staudeblandinger. De store sorter som ‘Bridal Veil’ og ‘Superba’ kan blive op til 80 cm høje og giver en flot baggrund i haven. Farverne spænder fra hvide og lyserøde nuancer til dybere lilla og rødlige toner. Uanset hvilken størrelse og farve man vælger, vil astilbe bidrage med en elegant og dekorativ effekt i haven.

Astilbe til fugtige og skyggefulde områder

Astilbe trives særligt godt i fugtige og skyggefulde områder i haven. De foretrækker en jord, der er næringsrig og gerne lidt fugtig. Astilbe danner smukke, farverige blomsterstande, der kan variere fra hvid over lyserød til mørkerød afhængigt af sort. Planten er meget dekorativ og kan med fordel bruges som solitærplante eller i blandede bede. Astilbe er en god valg til skyggerige hjørner, hvor andre planter kan have svært ved at vokse.

Pleje af Astilbe

Astilbe kræver regelmæssig vanding for at holde jorden fugtig, men undgå at oversvømme planterne. Giv dem gødning to gange om året, først tidligt om foråret og igen efter blomstringen. Beskær visne blomsterstængler efter blomstringen for at fremme dannelsen af nye blomster næste sæson. Dæk planterne med et lag kompost eller bark om efteråret for at beskytte rødderne mod frost. Astilbe kan deles hvert 3-4 år for at forynge planterne og sikre en optimal blomstring.

Astilbe i krukker og beholdere

Astilbe trives også fantastisk i krukker og beholdere. De danner flotte, kompakte planter, der passer perfekt til terrasser, altaner og mindre haver. Vælg en stor, dyb krukke med god dræning, og fyld den med en næringsrig, let jord. Placer krukkerne i halvskygge, da astilbe foretrækker en lidt køligere placering. Vand regelmæssigt, så jorden ikke tørrer ud. Giv planterne ekstra næring i form af flydende gødning et par gange i løbet af sommeren. På den måde vil du nyde de farverige, blomstrende toppe hele sæsonen.

Astilbe som snitblomst

Astilbe er ikke kun et smukt indslag i haven, men kan også bruges som snitblomst. De lange stilke og de farverige blomstertoppe gør dem til et oplagt valg til buketter og arrangementer. De holder sig friske i op til to uger efter skæring, og deres elegante udseende giver et flot, naturligt præg til enhver buket. Astilbe fås i et bredt udvalg af farver, så der er gode muligheder for at matche dem med andre blomster og skabe spændende, harmoniske sammensætninger.

Astilbe i sammensætning med andre planter

Astilbe er en fantastisk plante, der passer godt sammen med andre blomster og planter i haven. Den harmonerer særligt godt med andre skyggetålende planter som funkia, hosta og bregner. Astilbe kan også med fordel plantes sammen med stauder som fx daglilje, iris og pæoner, hvor den bidrager med sin flotte blomstring og fine bladværk. Kombiner gerne astilbe med planter, der har forskellige blomstringstider, så du får en lang sæson med farverige blomster i haven.

Astilbe – en langtidsholdbar plante

Astilbe er en langtidsholdbar plante, der kan pryde haven i mange år. Den har et robust rodnet, som giver planten stabilitet og modstandskraft mod tørke. Astilbe trives bedst i halvskygge og jord med god fugtighed, men den kan også klare sig i mere solrige områder, hvis jorden holdes fugtig. Planterne danner flotte, farvemættede blomstertoppe, som kan nydes gennem sommeren og langt ind i efteråret. Med deres lange blomstringsperiode og dekorative løv er astilbe en ideel plante til at skabe farverige, vedvarende bede i haven.

Astilbe – en uundværlig del af haven

Astilbe er en uundværlig del af enhver velplejet have. Denne smukke staude tilføjer farve, tekstur og struktur til haven med sine dekorative blomsterstande, der strækker sig op over de elegante, fligede blade. Astilbe trives i halvskygge og fugtig jord, hvilket gør den ideel til plænekanter, skyggefulde bede og fugtige områder i haven. Dens robuste vækst og lange blomstringsperiode gør den til en favorit blandt gartnere, der ønsker at skabe et smukt og vedvarende havebillede. Uanset om du foretrækker de lyserøde, hvide eller lilla nuancer, er astilbe en uundværlig perle i enhver haves samling.